Hjertestarter

Findes i portåbningen ved Halvtolv 21.            Se her: Hjertestarter

_____________________ 

Generalforsamling tirsdag d. 28 maj.

Storskraldscontainer:  Ugerne  24, 37 og 49.

Petanque på Store Torv

Der er igen kommet gang i petanque-spillet på Store Torv.

Fredag den 11. maj havde vi besøg af to instruktører, der nu har inspireret til at vi planlægger at spille hver torsdag i sommerhalvåret kl. 16.30 (før grillen). Har du lyst til at være med, møder du bare op. Et kort uddrag af reglerne kan du læse nedenfor.

Har du lyst til at spille på andre tider, kan du låne kugler i Kanonbådsskuret til venstre for skydedøren i køkkenafdelingen.

10 enkle hovedregler ... så du kan komme igang

Petanque kan spilles som Single, Double eller Triple. I Single og Double har hver spiller 3 kugler, i Triple 2. Hovedmålet er at komme så tæt som muligt på den lille trækugle kaldet 'grisen' - med så mange kugler som muligt før modstanderens nærmeste kugle.

 1. Der trækkes lod om, hvilket hold som skal starte. Vinderholdet tegner en cirkel med en diameter på 35 - 50 cm. Alle kast i denne runde skal foregå med begge fødder inden for denne cirkel.

 2. En spiller fra holdet som vandt lodtrækningen kaster nu grisen ud i en afstand af mindst 6 meter og højest 10 meter fra cirklen.

 3. En spiller fra samme hold kaster den første kugle - og prøver at komme så tæt på grisen som muligt.

 4. En spiller fra det modsatte hold forsøger nu enten at kaste en kugle tættere på grisen - eller at skyde den første kugle væk.

 5. Det hold som ikke ligger nærmest grisen, vedbliver at kaste til de får en kugle nærmest. Herefter kommer det andet hold til.

 6. Når et hold ikke har flere kugler tilbage, kaster det andet hold resten af sine kugler.

 7. Når alle kugler er kastet, tæller man point. Kun et hold får point i hver runde. Det hold, som ligger nærmest grisen, får lige så mange point, som de har kugler nærmere end modstanderens nærmeste kugle.

 8. Det hold som lå nærmest og vandt runden tegner en ny cirkel og starter næste runde.

 9. Vinder er det hold, som først når 13 point.


   


Karl Aage Kristensen   01.01.1970 01:33
Hvorfor er der ingen der skriver noget her om Petanque ?