Hjemmesiden: Ugens tip

Ud over de nævnte grupper (se nedenfor) er der et par andre veje til at "snakke" med dine naboer på Halvtolv.

  • Forum'et, som du kommer til via link i topmenuen, er inddelt i forholdsvis få hovedemner. Og det primære formål er kommunikation mellem beboerne mere end en envejskommunikation fra fx AB bestyrelsen. Stil et spørgsmål, kom med en mening om dit og dat, sæt din gamle kommode til salg. Og få svar tilbage. Du vil som udgangspunkt blive adviseret pr. e-mail, når der bliver svaret på dit indlæg.
  • Under mange artikler på hjemmesiden (bl.a. denne) er det muligt at skrive en kommentar. Her kan du stille spørgsmål og ytre din mening. Også her bliver du adviseret hvis/når der kommer reaktioner på din kommentar.
  • Endelig er der en mulighed for at chatte med de beboere, der lige nu er online. Du finder denne i nederste højre hjørne. Klik blot på den du vil chatte med og start en "samtale".

  

2. april   Om Halvtolv's sociale Netværk

Når du er registreret på hjemmesiden og logget ind vil du i venstremenuen  finde "Halvtolv's sociale Netværk. Dette er en slags Facebook-light, hvor man som beboer på Halvtolv kan tilmelde sig forskellige grupper og oprette sine egne. En gruppe er i denne forbindelse

  • et interessefællesskab, hvor det er muligt at udsende nyheder, dele filer (dokumenter, billeder osv.), lave væg-opslag mm.
  • en mulighed for nemt at advisere medlemmer af gruppen via e-mail, når der er nyt

En gruppe kan være af typen "Invite" (beklager sammenblandingen af engelsk og dansk) eller "Open". I første type vælger du selv at invitere medlemmer, i den anden at det åbent for enhver beboer at tilmelde sig. Af første type findes i dag fx. Bådlaugs bestyrelsen og Halvtolv.dk's redaktion. Her foregår kommunikation via gruppen og ikke via e-mail. Og der er med tiden opbygget arkiver, hvor man kan se historikken i "sagerne".

Den anden type omfatter fx. Det grønne Laug og Nyt fra AB bestyrelsen - altså mere bredt henvendt.

Når du klikker på "Mine grupper" i venstre menuen vil du se de grupper, som du allerede er medlem af og de grupper, som du har muligheder for at tilmelde dig eller er inviteret til.

Vil du oprette din egen gruppe skal du klikke op "Opret ny gruppe". Herefter skal du blot tage stilling til et sigende navn på gruppen, en kort beskrivelse, evt. et logo samt hvilken type du ønsker - Invite eller Open. Lad alle andre felter i oprettelsesformularen forblive ørørt.

God fornøjelse!


22. marts   Om fremfinding af information

Der er flere måder at gøre dette på:

  • Du kan bruge søgefunktionen øverst til højre på siden. Skriv et søgeord - og du vil bliver præsenteret for alle artikler, der indeholder dette ord. I oversigten er det så muligt at indskrænke søgninger, hvis der er for mange hits.
  • Du kan anvende "Arkiv - emneopdelt", som du finder øverst til venstre. Her vil du blive præsenteret for det emner/kategorier, der på forhånd er defineret på hjemmesiden. Fx. Bådlaug, Kanongruppe, Det grønne Laug osv. Og efter valg af kategori kan du se samtlige artikler i denne kategori.
  • Er du interesseret i seneste nyt kan du i venstremenuen finde "Seneste 5 opdateringer" - altså de 5 artikler, sidst er blevet redigeret.
Listerne vil i alle tilfælde være sorteret, så de senest redigerede kommer først. Og du skal vide, at søgeresultatet er afhængig af, om du er logget ind eller ej.